метод за монтажа на ПВЦ фалтата плоча

(1) Светлечки инсталација тип
      а). Пресечен 5-10mm на заштитна фолија пред вметнување компјутер листови на рамката на поддршка, бидејќи заштитни филмови ќе предизвика неефикасни лепило помеѓу набивање и PC листови.
      б). Од степен на експанзија и контракција на PC на состојба, се разликува од онаа на медал рамки, како и компјутер листови се флексибилни и преземање на притисокот на воздухот, според тоа, соодветно внесување, се резервираат простор за проширување и се намалува поради температурни промени, и изборот на соодветна дебелина на компјутерот се неопходни листови. Општи плоча треба да се вметнат во фиксна рамка за повеќе од 25мм, со најмалку 2 ребра инсталиран во фиксната зона. 3мм место ќе бидат резервирани за проширување или намалување. (Сооднос Проширување: 0.065mm / m)

      (2) завртка инсталација. Кога шупливи профил и солидна состојба се инсталирани со монтажа завртки, сите занитвам дупки треба да се reamed да резервираат простор за експанзија и контракција. Обично, дупките треба да биде поголема од онаа на гром или занитвам произлегува од 50% ", со цел да се избегне проширување или намалување. b. Пополни дупките, и да го покрие изложени дел со силиконски соединение за да се спречи детергенти permeating која носи штета на компјутер листови, и постепено се избегне пукнатини. c. Занитвам глави треба да биде поголема од стебла од 2 пати. Употреба гарнитури или подлошки за да се избегне занитвам глави допира компјутер листови, и да се намали притисокот. d. Не завртка во премногу цврсто. д. Не користете гарнитури изработени од ПВЦ. f. На свиткување дел треба да се избегне со користење на завртката за ладно свиткување процес.


Време на мислењето: Nov-10-2018